Kvalitetsfisk Kvalitetsfisk

Daniel Nilsson utses till ny VD för Kvalitetsfisk

januari 4, 2021

Nordward kan stolt presentera Daniel Nilsson som ny VD för Kvalitetsfisk, Daniel tillträdde rollen den 1 Januari 2021 och efterträder Mikael Salenstedt, som nu uteslutande kommer arbeta i rollen som Koncernchef för Nordward.

Mikael Salenstedt, Koncernchef på Nordward:
Vi ser mycket positivt på möjligheten att tillsätta VD-tjänsten internt. Att Daniel dessutom är mycket omtyckt av personalen i Kvalitetsfisk, samt hans kvalifikationer och erfarenheter – är viktiga delar för framtiden.

Daniel har sedan tidigare lång erfarenhet av att arbeta som ledare i säljdrivna organisationer såsom Plantagen och Elgiganten och en av hans främsta styrkor är ledarskapet, att få människor att arbeta tillsammans mot gemensamma mål och med ett tydligt ansvar. Han har även erfarenhet av arbete från ett flertal ledningsgrupper, budget- och resultatansvar och en mycket god förståelse för vad som är viktigt för att bolaget skall ta rätt beslut och på så vis bli en trygg arbetsplats för de anställda och som levererar goda resultat.

Daniel arbetar idag som logistik- och produktionschef för Nordward, en roll han fortsätter att inneha. Logistik är idag stabilt och de dagliga rutinerna är självgående med en tydlig struktur både för drift, utveckling och rapportering.

– Fantastiskt kul att få möjligheten att ansvara för ett bolag som levererar hög kvalitet i alla led och som samtidigt har en stor potential att utöka erbjudandet mot kund.

Jag kommer att bygga vidare på den grunden som Mikael har lagt, att bibehålla den affärsmässigheten som ligger till grund för varje beslut är ett måste för att vi skall kunna fortsätta att växa som bolag säger Daniel.

Med tanke på förra årets situation, hur ser du på detta året?
– Det är tufft klimat nu för våra kunder och det är viktigt att vi på Kvalitetsfisk är flexibla och lyhörda för de förändringar som händer på marknaden. För oss på Kvalitetsfisk så gäller det att fortsätta vår utveckling som fullsortimentsleverantör till våra kunder trots utmaningarna i marknaden.