Kvalitetsfisk Kvalitetsfisk

Ett samarbete med gemensamma ambitioner

september 3, 2019

Jonas Lagerström är en framstående stjärnkock som just nu är aktuell som finalist i Årets Kock 2019. Med stor erfarenhet i branschen öppnade han restaurang Etoile tillsammans med stjärnkocken Danny Falkeman. Restaurangens koncept är utmärkande på många sätt – 20 gäster ryms under en sittning med en välkomponerad meny och en upplevelse utöver det vanliga. Konceptet kräver bra råvaror, vilket är anledningen till det nära samarbetet mellan restaurang Etoile och Kvalitetsfisk AB.

– Det känns fantastiskt roligt att få arbeta nära med en leverantör som har ett öga för kvalitet och förstklassig service. Jag ser fram emot framtida event som en del av samarbetet med Kvalitetsfisk, inleder Jonas.

Under de senaste 30 åren har Kvalitetsfisk blivit en ledande partner för import och leverans av fisk och skaldjur. Bolaget samarbetar idag med 65 % av den svenska marknaden, ett tydligt tecken på förstklassig service och genomgående kvalitet. Samarbetet mellan parterna är ett ömsesidigt utbyte av såväl råvaror som inspiration och kunskap. Gemensamt har de stora ambitioner för respektive bransch och tror att samarbeten som dessa är nyckeln till ännu större framgångar.

– Vi kan främja deras produkter och dessutom utveckla deras tankesätt. Att jobba nära genom processerna av import, leverans och tillagning gör att utvecklingsmöjligheterna är större. Vi kan ställa krav utifrån våra matlagningsupplevelser, precis som de kan inspirera oss i vår matlagning genom förstklassiga råvaror, fortsätter Jonas.

Kvalitetsfisk vill samarbeta med fler fine dining-restauranger

Med ambitionen att samarbeta med fler fine dining-restauranger värdesätter Kvalitetsfisk samarbetet med restaurang Etoile högt. Bolaget är mycket engagerade i samarbetet för att möta restaurangens behov. Genom noga utvalda produkter och rekommendationer efter säsong och koncept bidrar de till en magisk smakupplevelse på restaurang Etoile. Framtiden är ljus för Kvalitetsfisk där passionerade medarbetare bidrar till den effektiva och lyckade utvecklingen.

– Idag är vi cirka 50 medarbetare som arbetar tillsammans. Oavsett vilken roll man har genomsyras den av passion och engagemang, berättar Reine Sjödin, säljare på Kvalitetsfisk.

Att bolagen skulle inleda ett samarbete är inte så konstigt ur ett kvalitetsperspektiv eftersom det är något båda värnar om, men det finns ytterligare en anledning till samarbetet. Redan i årskurs två deltog Jonas i en matlagningstävling som arrangerades av Svenska Kockars Förening. Det var ingen mindre än Reine Sjödin som satt i juryn och han förutspådde en ljus framtid för Jonas som levererade en dessert han aldrig kommer att glömma.

– Det märktes redan då att Jonas skulle bli en stjärna i restaurangvärlden. Han hade och har fortfarande finess och perfektion som är utmärkande. Det är häftigt att kunna kalla Jonas för samarbetspartner nu, flera år senare, avslutar Reine.