Kvalitetsfisk Kvalitetsfisk

Kvalitetsfisk förvärvar välrenommerad fiskleverantör i Danmark

januari 10, 2019

Genom att förvärva Fiskerikajen gör svenska Kvalitetsfisk sitt tredje förvärv på kort tid. Affären ska godkännas av det danska konkurrensverket och förväntas verkställas i början på februari. Förvärvet innebär att de befäster sin position som Nordens största servicepartner inom fisk- och skaldjur.

– Köpet gör Kvalitetsfisk till en tydlig marknadsledare i Danmark inom fine dining. Det här är ett naturligt steg för att positionera oss ytterligare i Stockholm och få en starkare möjlighet att växa inom fine dining, berättar Mikael Salenstedt, vd och koncernchef på Kvalitetsfisk.

Fiskerikajen är den storleksmässigt ledande aktören i Köpenhamn med leveranser till det absoluta toppskiktet av restauranger i Danmark, däribland de flesta Michelin-restaurangerna. Verksamhetens produktsortiment med fokus på exklusiva produkter kompletterar koncernens övriga utbud.

– Vi har över 16 unika ostronsorter och är exklusiv leverantör av GASTROunikas caviar, som används hos Danmarks ledande Michelin-restauranger. Det innebär att vi kan tillföra ny produktkunskap och specialistkompetens inom fine dining till koncernen, Simon Prause, delägare av Fiskerikajen och tidigare stjärnkock.

Fiskerikajens framgångsfaktorer förstärks genom samarbetet.
– Tillsammans kan vi satsa än mer på att utveckla hållbarheten i branschen. Det är ett stort tillfälle att skapa positiva och varaktiga förändringar – till fördel för fisk, fiskare och miljö, säger Jesper Redecker Hansen, delägare av Fiskerikajen och tidigare stjärnkock.

I somras förvärvade Kvalitetsfisk även Copenhagen Seafood, en av de ledande leverantörerna av fisk och skaldjur till fine dining i Köpenhamn. Strax därpå förvärvades danska FSG Foods (Flying Seafood), Danmarks största leverantör av fisk och kolonial till sushimarknaden.

– Expansionen innebär att vi är på god väg att uppnå vårt mål med att bli den ledande partnern inom fisk och skaldjur i norra Europa, avslutar Mikael Salenstedt.

Om Fiskerikajen
Sedan 1999 har danska Fiskerikajen levererat fisk och skaldjur med toppkvalitet till landets bästa restauranger. Verksamheten drivs av den tidigare fiskaren Kim Christensen och de två kockarna Simon Prause och Jesper Redecker Hansen. Företaget växer ur en passion för rent råmaterial och en kompromisslös strävan efter bästa kvalitet.

Om Kvalitetsfisk
Kvalitetsfisk är en servicepartner inom fisk- och skaldjur som värdesätter kvalitet, alltid med respekt för miljön och våra hav. De senaste förvärven innebär att koncernen innefattar närmare 250 medarbetare och beräknas omsätta ca 800 miljoner år 2019.