Kvalitetsfisk Kvalitetsfisk

Kvalitetsfiskgruppen förstärker koncernledningen med en erfaren Logistikchef

mars 21, 2019

Mikael Salenstedt, VD och Koncernchef

”Det är otroligt roligt att presentera Daniel Nilsson som det senaste tillskottet i gruppen! Jag är mycket nöjd med rekryteringen och är övertygad om att Daniel med sin logistikerfarenhet kombinerat med hans fina ledarskapsförmågor kommer att bidra starkt till att säkerställa att koncernen kan fortsätta växa organiskt samtidigt som vi effektiviserar logistiken. Det kommer vara ett viktigt steg på vår resa mot att bli Nordeuropas ledande servicepartner för fisk och skaldjur.”

Daniel Nilsson, tillträdande Logistikchef

”Jag är oerhört glad och taggad till att börja på Kvalitetsfisk. Det känns som ett bolag i framkant med stor energi och efter att ha träffat några av Kvalitetsfisk kollegorna så känns det riktigt kul att få bli en del av teamet.”

Vi kan stolt presentera vår senaste rekrytering, Daniel Nilsson, som logistikchef i koncernen. Daniel kommer in med en gedigen bakgrund och har de senaste 16 åren arbetat med logistikfrågor. Så vad passar bättre än en mindre intervju där vi får lära känna honom bättre?

Så, Daniel, välkommen! Vad blir din primära arbetsuppgift i Kvalitetsfiskgruppen?
Mycket har hänt i Kvalitetsfiskgruppen det senaste året så min primära uppgift inom Logistik är att se över alla processer i våra flöden, vad gör vi bra idag och vad kan vi förbättra. Som steg ett så skall vi se över våra interna flöden så att vi på logistik kan stötta de positiva effekter som de nya affärsmöjligheter kommer att ge oss.

Alla har vi någon typ av karriärsbakgrund, hur ser din ut?

Jag började på lagret på när El-giganten öppnade i Uddevalla och fick sedan möjligheten att bli varuhuschef, erbjudandet gällde till ett varuhus i Stockholm. Innan jag lämnade El-giganten var jag logistikchef och drev logistikfrågorna i ledningsgruppen. Det var under denna tiden som jag upptäckte att jag gillade att jobba med logistik och har gjort det sedan 2008 i bolag som Thorn/Leasy och nu senast som logistikchef på Plantagen.

Finns det något i livet som sticker ut lite extra?

Jag, min bror, och hans sambo köpte en träbåt som vi renoverade och seglade ToR från Vänersborg till Turkiet under 15 månader. Jag är social och målinriktad, vilket kan visa sig i att jag nördar in på olika saker till exempel att tillaga den perfekta hamburgaren (red. anmärkning vi skall introducera laxburgaren snarast möjligast), eller baka det godaste surdegsbrödet för att sedan bjuda in vänner att bedöma.

Vilka frågor driver dig mest?

Att utveckla vårt erbjudande med kunden i fokus och här har logistik ett viktigt åtagande. Kvalitetssäkra flöden, säkra bra samarbetspartners.

Vad ser du extra fram emot att sätta tänderna i?  Kvalitetsfiskgruppen har en komplex karta med flöden av färskvaror som skall tas hand om. Jag ser fram emot att sätta mig in i detta och hitta de rätta effektiviseringarna för att nå nöjdare kunder.Kundmötet- vad gör vi idag, vad förväntar sig våra kunder av oss och hur kan vi stötta våra säljare i att känna trygghet för vårt erbjudande är ett annat spännande område att få jobba med.