Kvalitetsfisk Kvalitetsfisk

Kvalitetsfisks utesäljare Jonte fokuserar på ömsesidiga relationer och förstklassiga huvudråvaror

maj 14, 2020

Jonas Emanuelsson, för oss på Kvalitetsfisk känd som Jonte, har 20 års erfarenhet inom restaurangbranschen och arbetar idag som utesäljare. Hans bakgrund sträcker sig från utbildning inom hotell- och restaurang, till klassiskt skolad kock och slutligen sushikock – alltid med fokus på förstklassiga huvudråvaror.

Från sushikock till utesäljare
Under de senaste tio av tolv åren Jonte var verksam som sushikock, arbetade han tätt med Kvalitetsfisk som leverantör. Det blev därmed en naturlig övergång när han valde att byta spår inom branschen. Som utesäljare på företaget uppskattar han främst kontakten med alla människor och att skapa helhetsaffärer som snurrar – där det sker en ömsesidig win-win.  

– Nyckeln är att inte bli enkelspårig, att kunna tänka högt och lågt. Idag finns det extremt många sushirestauranger i olika storlekar, då sushin har ökat kraftigt i både popularitet och kvalitet. Det är viktigt att inte glömma bort de mindre kunderna, berättar Jonte. 

Adaptiv och lösningsorienterad
När Jonte inte står i köket eller säljer fisk spenderar han mycket tid på att umgås med familjen, sportfiska och spela golf – han uppskattar en aktiv vardag med relationer i fokus, precis som inom arbetet. Med sin långa branschvana är Jonte van vid att arbeta i högt tempo, tänka lösningsorienterat och anpassa sig själv efter kunden. Den adaptiva förmågan är en stor tillgång inom arbetet med människor, vilket han upplever som sin största styrka i rollen som utesäljare. 

– Här på Kvalitetsfisk kan jag ta till vara på mitt tänk från restaurangbranschen, dessutom har jag stort stöd i ryggen – det är en fantastisk och trygg arbetsplats, avslutar Jonte. 

Tre snabba frågor 

Enkel sushi med fokus på huvudråvaran eller sushi med mycket topping? 
– Om det är en brutalt bra huvudråvara väljer jag enkel sushi utan topping.  

Ditt bästa tips för att lyckas med hemmagjord sushi? 
– Två tips, välj förstklassig fisk och arbeta med en vass och blöt kniv när du skär rullen. 

Favoritbit om du måste välja en? 
– Färsk uni, en delikatess som är svår att arbeta med – men otroligt god!