Vi är glada över att kunna presentera ett inspirerande recept från vår ambassadör Jonas Lagerström, ägare och kökschef på Restaurant Etoile!
Bakad Sejrygg med ”panzanella”
4 bitar sejrygg
1/2 av gårdagens lantbröd
1/2 dl olivolja
4 plommontomater
1 kruka basilika
1 st rödlök
1/2 st gurka
1 st vitlöksklyfta
1 citron
Salt
✔️ Sätt ugnen på 180 grader
✔️ Finhacka eller mortla vitlöken. Blanda olivolja, citronjuice, vitlök och salt. Skär ner bröd i stora tärningar, tomat, gurka och rödlök. Blanda allt i dressingen och låt stå minst 15 minuter. Blanda ner basilika
✔️ Lägg fisken i en ugnsfast form med skalet från citronen, salt och olivolja. Baka i 15-20 minuter beroende på storlek, tills den släpper i lamellerna.
Toppa med panzanellasalladen och mer basilika!
Panzanella är en traditionell italiensk brödsallad som man med gott samvete gör med gårdagens bröd. Den kan även stå i kylen och är minst lika bra dagen efter!