Kvalitetsfisk Kvalitetsfisk

Han blir Marknads- och kommunikationschef i Sverige

april 24, 2019

Från Fisk Idag går Magnus Gehlin in och blir Marknads- och kommunikationschef i Sverige med huvudansvar från Kvalitetsfiskgruppen för Fisk Idag och Kvalitetsfisk. Här kommer tre snabba frågor till honom! 

Hej Magnus! Vad kommer du bidra med hos Kvalitetsfiskgruppen?

Ta all kunskap jag har från att arbeta i byrå, blanda det med hur mycket jag jobbade med siffror i e-handeln och min förkärlek för struktur samt att få jobba tätt tillsammans med mina kollegor i Danmark kommer blir riktigt roligt!

Men även ett nytt sätt att visa upp branschen, många hör bara ordet ”fiskhandlare” och får en förutfattad mening. Jag vill visa hur hårt vi jobbar för att stå upp för haven, fiskaren och vårt miljöansvar. Att all den kunskap som finns i mina kollegor sprider sig till våra kunder. 

Vad blir det första du kommer ta tag i?

Strukturen, när, var och varför vi syns och hörs. Att integrera och slipa båda bolagens sätt att jobba, ta det bästa från båda samtidigt som vi behåller dom unika uttryckssätten båda har. Parallellt så börjar även det inspirerade jobbet med att profilera den nya koncernen.. wow jag har mycket kul på gång! 

För oss som inte känner dig, vilken bakgrund kommer du från? 

Karriären började med att plocka varor på Willys för att fortsätta hos Reitangruppen där ansvaret växte under åren, jag fick en tjänst där jag gick in och hjälpte butiker som saknade positivt resultat. Men i grund och botten är jag fotograf. Efter en sejour som fotograf så fick jag frågan om att driva igång en e-handel för en klädbutik och dom åren blev ovärderliga för mig, att få vara med då en ny branch tar mark och ”gör om gör rätt” satte grunden i hur jag är som arbetsmänniska. 

Efter fem år var det åter dags att återgå till frilansandet men denna gång tillsammans med en vän som driver kommunikationsbyrå. För drygt ett år sedan frågade Janne om jag inte var intresserad av att kicka igång Fisk Idags digitala synlighet, jag tog uppdraget, som växte från timmar till heltid under ganska kort tid. Nu är jag här!